Možná vás napadne, co že je na přípravě domácí šunky tak survivalového. Vtipně na to odpovím, že ohromit známé nebo tchýni je pro někoho víc, než přežívat v džungli. Popravdě jde ovšem o jednu z tradičních metod uchování masa. Vše je opravdu jednoduché, můžete použít buď šunkovar, nebo se spolehnout na věci v domácnosti snadno sehnatelné. A podle pravidla Profesionálního válečníka "Buď sám sobě pokusným králíkem" a "Udělej vše co nejjednodušeji" jsem připravil koláž k druhé variantě, jak to snadno zvládnete i vy. Jen doplním, že pokud méně solíte, tak použijte 3 zarovnané lžičky soli, ale sami teprve napodruhé zjistíte, co vám více vyhovuje. Za sebe mohu potvrdit, že se jedná o jedinečný kulinářský zážitek a nebál bych se takto šunku připravit ani v polních podmínkách. Bon apetit.
Plus odkaz na obrázek v trochu větším rozlišení