Tak a teď schválně. Kdo už slyšel o metodě vaření Sous vide?(čte se sů víd). Z mé zkušenosti moc lidí ne. Metoda převážně adoptovaná nejlepšími kuchaři světa se moc v našich luzích a hájích nenosí a je to nesmírná škoda. O co že to jde? Název pochází z francouzštiny a překlad znamená ve vakuu....
Minulý rok v létě jsem zaznamenal sportovní aktualitu z nějakého cyklistického závodu týmů. Kdy a kde přesně si už nevzpomenu, ale to není ani tak zajímavé. Co mi utkvělo v hlavě, byla informace, že členové týmu během závodu hubnou a to i přesto, že denně každý sní kilogram těstovin. Kdo si četl mé...
Moc se to o mě neví, ale díky dědovi jsem docela dlouhou dobu vyrůstal v Koreji, respektivě v Severní Korei :-D Ano přátelé, v té zlé komunistické Korei. A díky mojí babičce jsem se naučil jíst tamní jídla. Věc, kterou pak i následně po našem příjezdu zpět do vlasti babička dělala, bylo kimči....
Překonat sám sebe a hlavně se nebát. To jsem si říkal, když jsem si kupoval larvy potemníka moučného alias moučné červy. Co mě k tomu vedlo? Prostě chuť to zkusit a také pozvání na 3. konferenci bushcraft.cz a postapo.cz, kde se avizovalo případné broukožraní a já nechtěl být za broukožrací pannu....
A zde jsou finální produkty
Cena za 1kg / 79,90,-
Celé kuře pak 1,696kg / 135,50,-
Co jsem získal
Hodnota z ceny kuřete
350g skeletu
28,-
600g prsou
48,-
120g křídel
9,60,-
440g stehen
35,-
120g kůže a...
Přiznám se bez mučení, že si rád pochutnám a rád vařím. Bohužel zrovna u másla je současná situace šílená, buď je máslo levné, ale zase je z celé EU tzn. ne úplně čerstvé, nebo je dobré, ale zase drahé. Proto jsem se začal zajímat z čeho se vlastně vůbec máslo dělá a jak se zpracovává. Máslo se...
Jednoduchý recept na velice chutný koláč, který zvládne každý. Možná se vám zdá, že to do survivalu tak úplně nepatří, ale je to snadný způsob jak jít nejlehčí cestou s maximálním přínosem. A o tom všem je pro mě survival.
Můžete si samozřejmě udělat i jiný druh jako...
Burákové máslo známe převážně z amerických filmů, a bereme to spíše jako výstřelek. Pravda je ale taková, že i u nás známe plno arašídových a lískooříškových krémů viz nuttela, nugeta atd. Svoje první burákové máslo jsem ochutnal z amerických MRE vojenských jídel a popravdě mi moc chutnalo....
Možná vás napadne, co že je na přípravě domácí šunky tak survivalového. Vtipně na to odpovím, že ohromit známé nebo tchýni je pro někoho víc, než přežívat v džungli. Popravdě jde ovšem o jednu z tradičních metod uchování masa. Vše je opravdu jednoduché, můžete použít buď šunkovar, nebo se...
Tento článek vznikl jako reakce na spoustu fanouškovských videí o skládání domácího MRE, bohužel videí s obsahem amerických produktů, které se u nás nedají koupit nebo dají, ale jsou neuvěřitelně drahé. Proto jsem šel prokoumat tuzemský trh a pokusil se nalézt náhrady volně dostupné.
V první...